Slider Text
slide_image slide_image slide_image slide_image slide_image slide_image slide_image slide_image slide_image slide_image slide_image slide_image

Capela lui Isus

Biserica de lemn din Geogel si Capela ”Inima lui Iisus” din Odorheiu Secuiesc – viitoare obiective turistice >>

O biserică și o capelă din județele Alba și Harghita, reabilitate pe bani europeni >>


În ciuda trecutului său multisecular, Odorheiu Secuiesc nu are o moştenire construită spectaculoasă. Singurul monument al oraşului rămas din Evul Mediu aproape în forma originală este Capela lui Isus.

Singurul monument al oraşului rămas din Evul Mediu aproape în forma sa originală este Capela lui Isus.

Referitor la data construirii capelei, au existat mai multe opinii divergente. Conform uneia dintre ipoteze, capela datează din secolul al XIII-lea, în timp ce ipoteza combatantă o datează în secolul al XVI-lea. Conform săpăturilor arheologice recente, efectuate de către experţii muzeului Haáz Rezső, capela nu putea fi construită înainte de secolul al XV-lea.

De partea centrală (având o dimensiune de 340x340 metri) a capelei, împrejmuită de un zid de piatră înalt, consolidat de patru contraforturi, se leagă patru ziduri în semicerc. În partea de nord se află altarul, la est de altar e firida. În locul bolţii originale cu casete din 1677, astăzi e o copie din secolul al XX-lea.