Slider Text
slide_image slide_image slide_image slide_image slide_image slide_image slide_image slide_image slide_image slide_image slide_image slide_image

Colegiul Afacerilor Moderne din Tatabánya şi Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj

Odorheiul, demn de numele său de oraş al şcolilor, pe lângă sistemul lui dezvoltat de instituţii educaţionale liceale, oferă celor dornici de a învăţa şi o paletă tot mai largă de posibilităţi de studii superioare.

Extensia din Odorhei a Colegiului Afacerilor Moderne din Tatabánya (Ungaria) şi-a început activitatea în 1998, având la vremea respectivă doar 77 de cursanţi. Instituţia s-a mutat, în octombrie 2001, la popriul său sediu. Iniţial, profilul principal era managementul afacerilor, în prezent, fiind cel al marketingului şi al comunicaţiei. Instituţia îşi asumă un rol important şi în învăţământul pentru adulţi. Între timp, devenind o instituţie tip umbrelă, deoarece începând cu anul 2010 şi-a diversificat oferta educaţională cu studii de masterat, cu profil turistic-hotelier. Din anul 2011, aceste proiecte sunt organizate în cooperare cu universităţi din Ungaria.

Încă din anul 1927, oferta educaţională a oraşului conţinea şi profilul pedagogic, iar din 1999 încoace formarea învăţătorilor se desfăşoară şi la nivel universitar în cadrul extensiei din Odorhei a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj. Studenţii beneficiază de o pregătire de bază finalizată cu examen de licenţă, obţinând astfel calificarea de pedagog în învăţământul primar şi preşcolar. Simultan cu lansarea cursurilor de masterat, extensia îşi propune să-şi diversifice oferta profesională şi cu specializarea în pedagogie.