Slider Text
slide_image slide_image slide_image slide_image slide_image slide_image slide_image slide_image slide_image slide_image slide_image slide_image

Filarmonica din Ţinutul Secuiesc

Locuitorii oraşului Odorheiu Secuiesc au arătat întotdeauna interes deosebit pentru muzica clasică, şi aşa cum s-a întâmplat şi în cazul teatrului, la început se bucurau de spectacolele diferitelor orchestre de amatori de muzică clasică. În anii următori înfiinţării liceului de artă, au avut loc tot mai multe concerte, pentru ca, după mai multe încercări eşuate, în anul 2008 la iniţiativa Primăriei din Odorheiu Secuiesc să se înfiinţeze Filarmonica din Ţinutul Secuiesc. Instituţia oferă pe de o parte distracţie de calitate publicului care preferă muzica clasică, pe de altă parte, oferă posibilitate de exersare, cadru de formare continuă şi de apariţie scenică pentru elevii liceelor de muzică, pentru studenţii şi absolvenţii academiilor de muzică şi pentru profesorii acestora.

Aceste instituţii culturale de rang ale oraşului reprezintă valorile culturale locale la felurite festivaluri naţionale şi internaţionale. Existenţa lor este justificată, pe lângă premiile profesionale, de aprecierea de care se bucură ele în rândul locuitorilor din oraş.