Slider Text
slide_image slide_image slide_image slide_image slide_image slide_image slide_image slide_image slide_image slide_image slide_image slide_image

Viaţa sportivă

Trecutul sportiv al oraşului este foarte bogat, numărul sportivilor legitimaţi este mare faţă de numărul de locuitori, iar din cluburile sportive locale s-au format sportivi de renume naţional sau internaţional, selecţionaţi olimpici în mai multe sporturi. Un exemplu recent este handbalistul Ilyés Ferenc, care a participat la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, ca membru al selecţionatei maghiare de handbal masculin. Trecutul sportiv bogat, tradiţia în acest domeniu, obligă sportivii actuali şi viitori ai oraşului la atingerea de noi performanţe la întrecerile naţionale şi internaţionale.

Viaţa sportivă din Odorheiu Secuiesc s-a schimbat şi s-a dezvoltat în mod însemnat, proces în care se pot distinge mai multe etape. Handbaliştii anilor patruzeci, jucătorii de popice din anii cincizeci, luptătorii anilor şaizeci, handbaliştii anilor şaptezeci, fotbaliştii anilor optzeci, jucătorii de şah din anii nouăzeci, toţi au câştigat aprecierea a publicului local, aducând o culoare cotidianului.

În zilele noastre, echipa de handbal şi de fotbal în sală se dezvoltă, luptătorii, jucătorii de tenis de masă, atleţii ajung la performante, drept curiozitate şi echipa de fotbal feminin aduce victorii. Locuitorii acestui orăşel au dovedit că sunt mari iubitori ai sporturilor, astfel încât nu trebuie să se limiteze la sentimentul de nostalgie, ci prin aplauze ritmice şi energice pot lua parte la reuşitele sportivilor noştri.